WWW.STUDENT.UGAL.RO

EduRoam este o federație de sisteme de autentificare disponibilă la nivel mondial. Toate instituțiile care sunt afiliate la acest sistem permit schimbul securizat de informații de autentificare între ele pentru a realiza conectarea utilizatorilor la rețelele WiFi disponibile în instituțiile respective.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați este înscrisă în această federație fiind astfel posibile următoarele situații referitoare la conectarea la rețelele WiFi:

  • Acces în instituții partenere - este permis accesul în rețelele WiFi ale instituțiilor (universități, institute de cercetare, școli, colegii, licee, etc.) pentru toți studenții înregistrați în domeniul student.ugal.ro.
    Autentificarea se realizează folosind aceleași coordonate ca la rețeaua WiFi EduRoam din cadrul Universității, și anume trebuie folosită adresa de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și parola proprie.
    Pentru detalii referitoare la rețelele WiFi prezente în instituțiile partenere trebuiesc găsite informații referitoare la conectarea la EduRoam în cadrul instituției respective, majoritatea prezentând în pagini web modalitățile de conectare.
  • Accesul vizitatorilor în cadrul rețelei EduRoam din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați - studenții și personalul din instituțiile afiliate la sistemul EduRoam se pot conecta la rețeaua EduRoam folosind coordonatele de autentificare proprii din instituția de origine.

Deoarece autentificarea se realizează accesând sistemele de autentificare din instituția de origine, detaliile referitoare la autentificare trebuiesc respectate conform indicațiilor oferite de instituția respectivă. Ce înseamnă acest lucru? Pentru studenții Universității "Dunărea de Jos" din Galați sunt valabile instrucțiunile din paginile Acces la rețelele Wifi indiferent de instituția în care se realizează conectarea la rețeaua WiFi. Trebuie doar aleasă rețeaua WiFi care este destinată autentificării EduRoam din instituția vizitată.

Unde este disponibilă conectarea la EduRoam? Accesați site-ul www.eduroam.org pentru mai multe detalii.