WWW.STUDENT.UGAL.RO

Sistemul de poștă electronică oferă studenților acces la o adresă de e-mail profesională în domeniul student.ugal.ro. Această adresă trebuie folosită în comunicarea instituțională (cu profesorii, cu colegii, concursuri, conferințe, etc.).

Poșta electronică poate fi consultată via interfața web existentă, sau fiecare student își poate configura calculatorul propriu sau dispozitivele personale (smartphone, tabletă, etc.) pentru a avea acces la mesaje. Interfața web este de fapt un client de poștă electronică accesibil via un navigator web (browser) și nu necesită o configurare specială.

Indicații pentru configurarea clienților de poștă electronică

Pentru o configurare corectă a unui client de poștă electronică trebuie avute în vedere două aspecte:

  • Mesaje primite - Verificarea conținutului cutiei poștale se poate efectua prin două metode diferite: via (protocolul) IMAP sau via (protocolul) POP3. Este recomandată folosirea protocolului IMAP deoarece acesta permite gestiunea folderelor din interiorul cutiei poștale. Astfel, folosind IMAP, pot fi utilizați mai mulți clienți de poștă electronică simultan (de exemplu un smartphone, o tabletă și un calculator), aceștia fiind sincronizați (un mesaj recepționat va fi vizibil în toți clienții, acesta fiind stocat pe serverul de poștă electronică).
  • Trimiterea mesajelor - Pentru a trimite mesaje este necesară configurarea clientului de poștă electronică specificând adresa serverului care va prelua mesajele trimise și faptul că trimiterea se va face cu autentificarea utilizatorului în prealabil.
    Pentru a avea toate mesajele trimise într-un singur folder, același în cadrul tuturor clienților de poștă electronică folosiți, trebuie configurat în fiecare client în parte folderul în care se salvează mesajele trimise.
Parametrii necesari configurării clienților de poștă electronică pot fi regăsiți în pagina Parametri IMAP/SMTP.

Suportul informatic pentru sistemul de poștă electronică este asigurat în cadrul colaborării cu Microsoft, oferind astfel toate facilitățile sistemului Office 365.