WWW.STUDENT.UGAL.RO

Configurarea de mai jos este ilustrativă pentru Windows Vista. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. este adresa de e-mail folosită pentru demonstrație, ea trebuie înlocuită cu adresa proprie de e-mail.
1. Se efectuează un clic asupra iconiței de rețea din bara de stare din colțul dreapta jos al ecranului și se alege opțiunea Connect to a network.


2. Se alege opțiunea Set up a connection or network.


3. Din lista de tipuri de conexiuni se alege Manually connect to a wireless network.


4. În câmpul Network name se tastează EduRoam și apoi se selectează opțiunea pentru Security type cu metoda de autentificare WPA2-Enterprise. Pentru opțiunea Encryption type se selectează AES. Se efectuează clic pe butonul Next.


5. În cazul unei configurări corecte va apărea în fereastra Manually connect to a wirelss network mesajul de sucess Successfully added EduRoam. Din această fereastră se alege în continuare opțiunea Change connection settings.


6. În fereastra de proprietăți care va apărea se alege tab-ul Security și apoi se selectează pentru setarea Choose a network authentication method opțiunea Microsoft: Protected EAP (PEAP). Se face apoi click pe butonul Settings....


7. În interfața Protected EAP Properties trebuie efectuați următorii pași:
  • Se selectează opțiunea Validate server certificate
  • Din meniul Trusted Root Certification Authorities se face clic pe opțiunea AddTrust External CA Root
  • Se selectează ca metodă de autentificare (Select Authentication Method): Secured password (EAP-MSCHAP v2)
  • Se selectează opțiunea Enable Fast Reconnect
  • Se efectuează clic pe butonul Configure...


8. Se deselectează opțiunea Automatically use my Windows logon name and password (and domain if any).


9. Se efectuează clicuri pe butoanele OK aferente ferestrelor deschide la pașii anteriori. În final se efectuează clic pe butonul Close aferent ferestrei Manually connect to a wireless network.
10. În cazul unei configurații corect efectuate se va afișa mesajul din imaginea următoare:


11. Se efectuează clic pe mesajul din imaginea anterioară și în fereastra care apare se introduce adresa de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și parola. Se apasă apoi butonul OK.


12. Conexiunea la rețeaua WiFi EduRoam este realizată și există acum acces Internet.