WWW.STUDENT.UGAL.RO

Configurarea de mai jos este ilustrativă pentru Windows 8 și Windows 8.1. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. este adresa de e-mail folosită pentru demonstrație, ea trebuie înlocuită cu adresa proprie de e-mail.
În funcție de versiunea de Windows folosită mesajele pot diferi puțin față de cele ilustrate în imaginile de mai jos, pașii fiind însă aceiași.

Se efectuează un clic asupra iconiței de rețea din bara de stare din colțul dreapta jos al ecranului și se va deschide în partea din dreapta a ecranului lista cu toate conexiunile disponibile.

1. Se alege din listă rețeaua WiFi EduRoam și se apasă butonul "Connect". Pentru memorarea configurației în vederea unor conexiuni viitoare se recomandă să fie marcată opțiunea "Connect automatically".

2. Se validează certificatul apăsând "Connect". Dacă se dorește validarea semnăturii certificatului serverului (thumbprint) aceasta trebuie să fie: 1B 85 F6 DB D9 46 0A 3C 92 20 B4 20 CF 2E B2 2F 02 F3 BC A9

3. Se introduc adresa de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și parola și apoi se apasă Ok.

4. Se așteaptă autentificarea și conectarea.

5. Conexiunea la rețeaua WiFi EduRoam este realizată și există acum acces Internet.