WWW.STUDENT.UGAL.RO

Configurarea de mai jos este ilustrativă pentru Windows XP. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. este adresa de e-mail folosită pentru demonstrație, ea trebuie înlocuită cu adresa proprie de e-mail.

Conectarea la rețeaua WiFi este posibilă doar folosind Windows XP Service Pack 2 sau 3. Pentru Windows Service Pack 2 trebuie instalat hotfix-ul următor WindowsXP-KB893357-v2-x86-ENU.exe. Versiunile anterioare nu sunt suportate.

1. Se efectuează un clic dreapta asupra iconiței de rețea din bara de stare din colțul dreapta jos și se alege opțiunea Open Network Connections.

2. Se efectuează un clic stânga pe iconița Wireless Network Connections și se selectează din meniu opțiunea Properties.

3. Din interfața Wireless Network Connection Properties se efectuează un clic pe meniul Wireless Networks.

4. Se selectează opțiunea "Use Windows to configure my wireless network settings" și se face clic pe butonul Add.
În cazul în care se folosește un alt software pentru gestiunea conexiunilor WiFi va trebui consultat manualul software-ului respectiv pentru configurarea unei conexiuni WPA2-AES/CCMP cu autentificare 802.1x.

5. În câmpul "Network name (SSID)" se tastează EduRoam și se selectează opțiunea pentru "Network Authentication" metoda de autentificare WPA2. Pentru opțiunea "Data encryption" se selectează "AES". Se alege tab-ul "Authentication" poziționat în partea de sus a ferestrei.

6. În fereastra "Authentication" se alege opțiunea "Enable IEEE 802.1x authentication for network", și se selectează pentru opțiunea "EAP type" - "Protected EAP (PEAP)". Se deselectează restul opțiunilor și se face clic pe butonul Properties.

7. În interfața "Protected EAP Properties" trebuie efectuați următorii pași:

  • Dacă se selectează opțiunea "Validate server certificate" trebuie urmați și pașii de mai jos pentru configurarea certificatului serverului de autentificare. Pentru instalarea certificatelor necesare consultați pagina Certificate.
  • Se selectează opțiunea "Connect to these servers" și se tastează numele serverului: kappa.ugal.ro
  • Din meniul "Trusted Root Certification Authorities" se face clic pe bifa "AddTrust External CA Root" și "UTN-USERFirst-Hardware"
  • Se selectează ca metodă de autentificare (Select Authentication Method): "Secured password (EAP-MSCHAP v2)"
  • Se selectează opțiunea "Enable Fast Reconnect"
  • Se efectuează clic pe butonul "Configure"

8. Se deselectează opțiunea "Automatically use my Windows logon name and password (and domain if any)".

9. Se efectuează clicuri pe butoanele Ok aferente ferestrelor deschide la pașii anteriori.

10. În cazul unei configurații corect efectuate se va afișa mesajul din imaginea următoare:

11. Se introduce adresa de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și parola și se apasă butonul Ok.

12. Se efectuează un clic stânga asupra iconiței de rețea din bara de stare din colțul dreapta jos și se selectează opțiunea "View Available Wireless Networks" pentru a verifica faptul că rețeaua WiFi este conectată.