WWW.STUDENT.UGAL.RO

Office 365 este un serviciu de tip cloud oferit de Microsoft, găzduit pe serverele Microsoft. Autentificarea se realizează însă folosind sistemele informatice din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, conturile și accesul la resurse fiind astfel gestionate local, în cadrul Universității.

Office 365 este disponibil via subscripții (abonamente), iar versiunea (A2) adoptată în cadrul Universității oferă acces la următoarele aplicații:

Exchange Online este un sistem integrat pentru e-mail, calendar și contacte. Compatibil cu majoritatea sistemelor de operare întâlnite pe aproape toate dispozitivele mobile și calculatoare, permite o gestiune eficientă a mesajelor, a activităților și a persoanelor cu care comunicați sau lucrați. Managementul tuturor acestor activități poate fi sincronizat între mai multe dispozitive, permițând astfel o eficiență sporită.

Outlook este clientul de poștă electronică, versiunea pentru web. Recunoscut ca fiind unul din cei mai performanți clienți de poștă electronică, permite un management și o organizare eficiente a mesajelor de poștă electronică.

Binecunoscutele elemente componente ale suitei Office sunt disponibile pentru toți studenții în varianta lor pentru web. Având facilități reduse față de componentele pentru desktop, oferă totuși posibilitatea creării și editării de documente on-line în mod rapid, acestea putând fi apoi descărcate și prelucrate pe calculatoarele personale.

SharePoint este sistemul care stă în spatele site-urilor web Microsoft. Oferă studenților posibilități multiple cum ar fi crearea de conținut web online și offline pentru informări și lucru individual, organizarea de grupuri de lucru și gestiunea documentelor aferente, urmărirea versiunii documentelor, bloguri și altele. Merită menționat faptul că SharePoint asigură integrarea perferctă și cu celelalte tehnologii Microsoft disponibile în Office 365.

Lync este sistemul de videoconferință și mesagerie instantanee disponibil în cadrul Office 365. Este o soluție performantă pentru comunicarea audio-video cât și pentru lucrul colaborativ online.

OneDrive, cunoscut până nu de mult sub denumirea de SkyDrive, oferă studenților posibilitatea de a stoca fișierele personale online via o interfață web, oferind astfel acces la fișierele proprii de oriunde, din orice dispozitiv sau calculator. Spațiul disponibil este de 25GB 1TB pentru fiecare student.

(*) Observații: momentan autentificarea pentru clienții versiunea desktop de Lync și OneDrive nu funcționează datorită metodelor proprietare Microsoft. Se lucrează la găsirea unei soluții pentru a furniza accesul complet la toate facilitățile oferite de suita Office 365.