WWW.STUDENT.UGAL.RO

Configurarea de mai jos este ilustrativă pentru Ubuntu 12.04. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. este adresa de e-mail folosită pentru demonstrație, ea trebuie înlocuită cu adresa proprie de e-mail.

1. Se efectuează un clic asupra iconiței de rețea WiFi din bara de stare din colțul dreapta sus al ecranului și se va deschide lista cu toate conexiunile WiFi disponibile. Se alege din listă rețeaua WiFi EduRoam.

2. Se aleg pentru câmpurile cu mai multe opțiuni valorile ilustrate în imaginea de mai jos. Pentru câmpul "Authentication" se poate alege "Tunneled TLS" sau "PEAP".
Dacă se dorește validarea serverului de autentificare se descarcă certificatul UTN-USERFirst-Hardware din pagina Certificate și se alege fișierul descărcat pentru opțiunea "CA Certificate". Se introduc apoi adresa de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) și parola și apoi se apasă "Connect".

3.Dacă nu a fost specificat un certificat la punctul anterior se alege "Ignore" în fereastra care avertizează despre lipsa certificatului.

4. Conexiunea la rețeaua WiFi EduRoam este realizată și există acum acces Internet.